Dertien Deventenaren koninklijk onderscheiden

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zijn dertien Deventenaren koninklijk onderscheiden. De feestelijke gebeurtenis vond plaats in de Lebuïnuskerk, waar burgemeester Heidema de lintjes uitreikte.

De aanwezige Deventenaren kregen vanochtend hun onderscheiding opgespeld. Zo werd de heer H.J. van Baalen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor onder andere zijn boeken en publicaties die voor Deventer van historische betekenis zijn.

 • Lid in de Orde van Oranje-Nassau werd mevrouw S. Coskun-Eren voor haar werk in de Algemene Belangenvereniging Turkse Werknemers.  Ze is nog actief als contactpersoon van de Werkgroep Huiselijk en Eer gerelateerd Geweld, waar ze medeoprichter van is. 
 • De heer J.R.M. Achtereekte was een drijvende kracht in de relatie tussen de steden Deventer (Nederland en Sibiu (Roemenië). Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 • Mevrouw R.M.A. Smits-Appeldoorn is Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Ze zette zich jarenlang actief in voor enkele goede doelen. Zo was ze winkelmedewerkster bij Unicef en wijkcoördinatrice bij Amnesty International. 
 • De heer H. Bulduk kreeg een lintje voor onder andere zijn werk als bestuurslid bij Diyanet Merkeze Moskee Deventer, waar hij nog steeds voor actief is. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 • Voor zijn vele vrijwillige taken werd de heer G.F. Fransen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zo is hij vrijwilliger binnen het Repaircafé. Als vrijwilliger bij Zozijn wandelt de heer Fransen met -en is een vriend van- een autistische man van 40. Deze man zou deze middag met de heer Fransen voor geen goud willen missen.
 • Mevrouw M. Koçak-Gençer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor onder andere haar taken als bestuurslid en vrijwilliger Centrum moskee Deventer.
 • De heer J.A.H. Vos is onder andere penningmeester van de muziekkoepel Nering Bögel in het Worpplantsoen. Hij heeft door middel van allerlei sponsoren, instanties en fondsen ervoor gezorgd dat de muziekkoepel financieel geen problemen had. De heer Vos werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 • Lid en voorzitter vereniging Vrienden van de Atheneumbibliotheek sinds 1999 is mevrouw N.J.F. Wigboldus–de Wit. Door deze en andere vrijwillige functies is ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 • Lid in de Orde van Oranje-Nassau is Mevrouw W. Lever-Grundel geworden. Vanaf 1998 is ze coördinator, voorzitter en bestuurslid van Fooruit. Ook organiseert ze de Nationale Scootmobiel Dag.
 • Mevrouw J.H. Tuitert-Hekkert had vele vrijwillige taken sinds 1993. Voor haar werk als onder andere bestuurslid Vrouwen van Nu afdeling Bathmen en als ouderling Protestantse Gemeente Bathmen is ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 • Vrijwilligster bij Dimence en Carinova, mevrouw N. Florissen-Kapikiran, is Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Bovendien heeft ze in Deventer een brug kunnen slaan tussen verschillende allochtone organisaties met diverse achtergronden.
 • Mevrouw M.H. Aarnink–Teunissen, onder andere bestuurslid Politieke partij GemeenteBelang, organiseerde de contacten met de mensen die hulp nodig hadden en bezocht zelf de mensen. Ze is bijzonder actief binnen de dorpskernen Lettele en Okkenbroek. Mede door deze activiteiten is ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto's: Wil Kanis, PDF Fotografie


Trefwoorden: lintjesregen
Geplaatst

woensdag 26 april 2017 | 09.36 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 28 april 2017 | 17.31 uur

Auteur

Marten Eekhof