Persberichten

Hier vind je de officiële persberichten van Deventer radio en televisie.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20 december 2016

 

TV-programma SkyRegio Deventer zoekt presentatietalent

 

Deventer radio en televisie (Drtv) start komend jaar met het programma SkyRegio Deventer. Daarvoor zoeken we presentatietalent. Selectiecriteria zijn mogelijkheden en ambities en niet direct leeftijd en ervaring. 

De eerste auditie staat gepland op vrijdag 13 januari in nieuwe studio van Drtv. Vanaf 16.00 uur krijgen kandidaten de kans om zich in maximaal 1 minuut te presenteren voor de camera.

 

Maak er wat van!

Opdracht is om zelf een originele presentatie tussen de 30 en 60 seconden voor de camera te geven. Daarnaast doen we een test met de autocue en een kort interview met een onverwachte gast. Een professionele jury kiest dan uiteindelijk een winnaar. Wie wint krijgt daarna de kans om het programma minimaal zes keer in een jaar te presenteren met ondersteuning van professionele redactie en regie.

 

Vanaf de start

Drtv is mede grondlegger van het zakelijke programma SkyRegio in de Stedendriehoek. In SkyRegio Deventer is er aandacht voor onderwerpen en personen die het verschil maken op zakelijk, bestuurlijk en organisatorisch gebied. Interviews met ondernemers en bestuurders worden afgewisseld met korte en gerichte bedrijfspresentaties. Het programma is gericht op werkgevers, maar legt ook milieuaccenten en richt zich bovendien op alle werkzoekenden in de Stedendriehoek. Vanaf 20 januari 2017 wordt gestart met SkyRegio Deventer.

 

Meer informatie:

Maarten van Teeseling - Vtid, e-mail: vtid@xs4all.nl

Chris Wolters - c-wordz media, e-mail: chris@c-wordz.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 december 2016


Komend weekend verhuizing Drtv

Op zaterdag 10 en zondag 11 december aanstaande gaat Deventer radio en televisie (Drtv) verhuizen naar haar nieuwe locatie aan de Zutphenseweg 6.

In de afgelopen weken is veel werk verzet in het pand om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Naast de technische zaken zoals aanleg van bekabeling en het gereedmaken van de radiostudio is er het nodige verbouwd in het voormalige Essentpand. Zo is er een televisiestudio in de kelder gerealiseerd en is de inrichting van de redactieruimte aangepakt.

 

Aangepaste programmering

Voor de komende dagen is er een andere programmering dan u van ons gewend bent. In de nacht van woensdag op donderdag wordt er vanaf 00.00 uur non-stop radio uitgezonden op onze radiozender. Vanaf vrijdag 9.00 uur tot 15.00 uur is er in verband met de verhuizing geen radio of televisieuitzending mogelijk, wegens de verplaatsing en aansluiting van alle uitzendapparatuur. Daarna zullen zowel radio als televisie weer in de lucht zijn, met een aangepaste programmering.

 

Nieuwe locatie in creatief hart van Deventer

Het pand aan de Zutphenseweg 6 ligt midden tussen het bruisende, creatieve hart van Deventer, het Havenkwartier, en het innovatieve centrum van de stad. Het pand zelf wordt bevolkt door onder meer jonge, innovatieve start-ups die samenwerking zoeken met de gevestigde orde. Deventer radio en televisie wil al deze innovaties en samenwerkingsverbanden een podium bieden richting de stad. Door de nieuwe locatie en de verbeterde infrastructuur kan er ook meer en beter ingezet worden op de nieuwe media.

Voor iedereen binnen en buiten de gemeente is de nieuwe locatie ook gemakkelijker te bezoeken. Er is in tegenstelling tot de locatie in de binnenstad genoeg en gratis parkeergelegenheid aanwezig en de redactie zit op de begane grond (rolstoelvriendelijk!).

Drtv verwacht dat deze stap een positieve uitwerking heeft op haar functie voor de Deventer samenleving.

 

Openingstijden

Vanaf maandag 12 december bent u van harte welkom om onze nieuwe locatie te bewonderen. Onze reguliere openingstijden zijn van ma-vrij van 9.00-18.00 uur.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23 september 2016

Lokale omroep komt met dagelijks tv-magazine ‘Deventer Vandaag’
Sinds maandag 19 september is op Deventer televisie het nieuwe tv-magazine Deventer Vandaag te zien. Dit wordt iedere werkdag om 19.00 uur uitgezonden. In het programma worden actualiteiten uit de gemeente gebracht via nieuws, agenda’s, het weer en studiogesprekken.

Deventer Vandaag vervangt het eerdere Drtv Nieuws. Het tv-magazine luidt zo niet alleen de start van het nieuwe uitzendseizoen in; het is ook een volgende stap in de professionaliseringsslag die Deventer radio en televisie heeft ingezet.

Het programma is een idee van regisseur Gerard Stempher. Algemeen coördinator Durk-Jan Sinnema presenteert vooralsnog het programma. ‘Het programma is nog in ontwikkeling, maar de eerste week heeft aangetoond dat we dit als lokale omroep kunnen. Een dagelijks studioprogramma is nieuw en dus erg verfrissend. Hiermee hopen we meer kijkers te trekken omdat het programma minder statisch is dan voorheen het Drtv nieuws’. De omroep wil echter nog meer ambities verwezenlijken, dus Sinnema kijkt ondertussen uit naar medepresentatoren, die per toerbeurt Deventer Vandaag kunnen presenteren.

Alle afleveringen van Deventer Vandaag zijn na uitzending terug te vinden op de website van Drtv: http://deventerrtv.nl/televisie/programmas/34388495/deventer-vandaag. Daarnaast staan de afleveringen ook op het YouTube-kanaal van Drtv: www.youtube.com/user/DeventerTV.

Deventer radio en televisie zette al eerder stappen om de inwoners van de gemeente nog beter van dienst te zijn. Zo nam de omroep het voortouw bij gesprekken over samenwerking met andere omroepen uit de regio en is er flink veel tijd geïnvesteerd in een stevige aanwezigheid op sociale media.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 mei 2016

Convex Kafka afsluiter Drtv Open Dagen
Deventer rapper Convex Kafka sluit met zijn nieuwste single ‘Dichtbij’ de twee Open Dagen af van 4 en 5 juni bij Deventer radio en televisie (Drtv). Kafka is te gast in radioprogramma Tegendraads dat zondag 5 juni te horen is tussen 16-17 uur. Het programma zal niet alleen live op de radio te horen zijn; bezoekers kunnen ook live meegenieten van het programma in de Annie M.G. Schmidtzaal van de Bibliotheek op de Brink.

De Open Dagen zijn zaterdag en zondag 4 en 5 juni van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens het tweedaagse evenement kunnen bezoekers proeven aan bijna alle spannende dingen die een omroep zoal doet. Zo kunnen bezoekers zelf hun eigen tv-opname maken en die later op de website van Drtv terugkijken. Ook zullen de cameramensen van Drtv rondlopen om opnames te maken en vragen te beantwoorden.

Voor wie zich liever bezighoudt met geschreven nieuws of social media: medewerkers van de bureauredactie en het social media-team leiden bezoekers ieder uur rond over de redactie.

De Open Dagen zijn gratis toegankelijk. Iedereen, jong en oud, is welkom.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 mei 2016

Maak je eigen tv-opname tijdens Open Dagen van Drtv
Deventer radio en televisie (Drtv) opent op 4 en 5 juni tussen 12 en 17 uur haar deuren voor het publiek. Tijdens deze Open Dagen organiseert de lokale omroep een aantal leuke activiteiten, in het bijzonder voor iedereen die graag schrijft, filmt, presenteert of zich bezighoudt met techniek. Drtv is gevestigd in de bibliotheek op de Brink.

Tijdens het tweedaagse evenement kunnen bezoekers proeven aan bijna alle spannende dingen die een omroep zoal doet. Zo kunnen bezoekers zelf hun eigen tv-opname maken en later op de website van Drtv terugkijken. Ook zullen de cameramensen van Drtv rondlopen om opnames te maken en vragen te beantwoorden.

Paul Arentshorst en Eddy Dibbink zullen tussen 14.00 en16.00 uur live het radioprogramma “Deventer radiocafé” presenteren, waarbij ze ook een aantal gasten interviewen over opkomende activiteiten in en rondom Deventer.
Bezoekers kunnen dit programma bijwonen onder het genot van een kop koffie van koffiewinkel Kaldi. Normaal gesproken is de winkel van Kaldi de locatie vanwaar het radiocafé wordt uitgezonden: dit weekend verhuist Kaldi voor één keer naar Drtv!

Houd je je liever bezig met geschreven nieuws of social media? Medewerkers van de bureauredactie en van het social media-team bij Drtv leiden bezoekers ieder uur rond over de redactie.

De Open Dagen zijn gratis toegankelijk. Iedereen, jong en oud, is welkom.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 mei 2016

Nieuw nieuwsplatform in Deventer: Hanzestad.nl
Deventer is een nieuw nieuwsplatform rijker: Hanzestad.nl. Het betreft een website vol nieuws, interviews, achtergrondverhalen, blogs, foto’s en video’s uit onze prachtige gemeente. De site is sinds maandag in de lucht.

Hanzestad.nl is een initiatief van Paul Kusters, voorheen werkzaam bij Deventer Centraal. “Na het wegvallen van Deventer Centraal, heb ik gemerkt dat er behoefte was aan een soortgelijk concept. In dit geval geheel online”, vertelt hij enthousiast.

Met Hanzestad.nl wil hij een platform creëren voor en door Deventenaren vol nieuws en achtergronden over sport, politiek, 112, cultuur en meer moois uit onze gemeente. “Wij nodigen iedereen van harte uit hier een bijdrage aan te leveren. Heb je iets te melden? Aarzel niet en stuur het ons toe! Dat mag als persbericht, als opiniestuk of in een andere vorm.”

Verbinding
Hanzestad.nl is volop op zoek naar verbinding en samenwerking. Zo zijn er al afspraken gemaakt voor een intensieve samenwerking met Drtv. “De werkwijze trekt ons erg aan”, vertelt Durk-Jan Sinnema namens de lokale omroep. “Op diverse vlakken kunnen we elkaar versterken en zo de Deventenaren optimaal informeren en amuseren.”

Hanzestad.nl is ook te volgen via Facebook (Hanzestad Mediapartners) en Twitter (@hanzestad). Daar vindt je de komende tijd ook diverse leuke winacties om de lancering te vieren. De redactie is te bereiken via redactie@hanzestad.nl.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------