Man uit Deventer aangehouden voor bedreiging conducteur

De politie heeft donderdagavond laat een 38-jarige Deventenaar aangehouden op het station in Zutphen. De man had in de trein van Deventer naar Arnhem de conducteur met de dood bedreigd.

De man hield zich aanvankelijk slapend toen de conducteur de kaartjes kwam controleren. Toen de conducteur hem aantikte schoot de Deventenaar overeind en begon te schreeuwen. Daarbij bedreigde hij de conducteur met de dood. Gewaarschuwde agenten wachtten de trein op bij station Zutphen, waar de man werd aangehouden en meegenomen.

De Deventenaar was onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Door de conducteur is aangifte gedaan.

Handen af…
Onder het motto ‘Handen af van hulpverleners!’ tolereert de politie geen verbaal of fysiek geweld tegen iedereen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

 

Bron: politie.nl 

 


Trefwoorden: politie trein
Geplaatst

vrijdag 10 november 2017 | 13.21 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 10 november 2017 | 14.09 uur

Auteur

Marcel van der Meer