Ondergronds Deventer komt tot leven tijdens Kelderfest 2017

Muziektheatergroep BOT, cellist Maarten Vos en nachtfeest Hitsig zijn de eerste bevestigingen voor Kelderfest 2017 op 25 november. Het festival is een nieuw initiatief: een herfstavond met tien intieme optredens in kelders en souterrains in de binnenstad van Deventer. Verwacht regionaal en internationaal bekende namen op unieke locaties waar verhalen en mythen achter schuilen - van crypte tot duistere beatkelder.

Altijd al een keer in de crypte van de kerk naar een concert willen luisteren? Of in de kelder van de Vrijmetselaarsloge? Dat kan! Kelderfest laat zien hoe een mooie herfstavond zich perfect leent voor een zwerftocht langs bijzondere ondergrondse locaties, vol muzikale verrassingen en uitdagende cross-overs.


Speciaal

‘Deventer kent een heleboel bijzondere, vaak middeleeuwse kelders’, aldus Garrelt Verhoeven van Deventer Verhaal: ‘Normaal niet toegankelijk, en het is heel speciaal dat je daar tijdens Kelderfest een concert kunt meemaken.’ Zo is de Vrijmetselaarsloge, een mystieke locatie die rituelen en symboliek ademt, bij hoge uitzondering open voor publiek. Daarnaast wordt de legendarische Elegast aan de Brink - geboorteplaats van menig dancefeest in Deventer - eenmalig nieuw leven ingeblazen. Die plek staat weer in contrast met de sacrale uitstraling van de crypte van de Lebuïnuskerk, waar het concert die avond in het teken staat van klassieke invloeden en elektronica.


Programma

Theatercollectief BOT schuurt en roert rauw tot op het... bot. De groep maakte eerder indruk tijdens Oerol en Festival Over ‘t IJ, maar doet nu eenmalig een speciale intieme show op Kelderfest. Met cello en loopstation begeeft Maarten Vos zich als solo artiest, componist en producent op het snijvlak van eigentijds klassieke muziek en elektronisch experiment. Hij speelde vorig jaar met Weval in Paradiso en op talloze festivals. Deventers partymachine Hitsig blaast nog éénmaal leven in de oude Elegast met een avond vol dj´s en surprise live-acts. Dat wordt zweten in de kelder! (16+).

 

Alle acts spelen tijdens Kelderfest drie sets van 20 minuten. Kom dus op tijd als je je favoriete act wil zien! Meer informatie over de locaties en nieuwe namen worden binnenkort via Facebook bekendgemaakt. De kaartverkoop start per direct via deze link. Tickets kosten €11,- servicekosten). Voor bezoekers jonger dan 21 jaar worden speciale tickets vrijgesteld. Deze kosten €6,- servicekosten).

 

Geplaatst

donderdag 12 oktober 2017 | 12.36 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 17 oktober 2017 | 15.32 uur

Auteur

Milan Keskin