GA Eagles op zoek naar derde overwinning op rij

Met steun van een bomvol uitvak gaat Go Ahead Eagles zondag op zoek naar een overwinning op de Vijverberg. Na Almere City FC en FC Oss moet De Graafschap de derde slachtoffer worden van de ploeg van Leon Vlemmings. De Deventerploeg moet het naar alle waarschijnlijkheid doen zonder Stefano Beltrame. De flegmatieke Italiaan moest deze week de training voortijdig verlaten met last van de hamstring.

Ondanks de stijgende lijn in de prestaties, kan Go Ahead niet gezien worden als favoriet. De Graafschap staat vierde in de competitie en is in een kolkende Vijverberg moeilijk te verslaan. De ploeg van Henk de Jong heeft een rampjaar achter de rug. Maar met gerichte aankopen, zoals oud-Eagle Sjoerd Ars, hebben de Doetinchemmers de weg omhoog ingezet dit seizoen.

De opstelling van Go Ahead Eagles zal niet veel verschillen met de wedstrijd tegen FC Oss. Alleen zal Beltrame niet van de partij zijn, is de verwachting. Hij wordt waarschijnlijk vervangen door Tim Hölscher.

Twee jaar geleden ging “Kowet” ten koste van De Graafschap de Eredivisie in. Na afloop van deze promotie/degradatie wedstrijd liep het in Doetinchem volledig uit de hand, waarbij fans van De Graafschap het veld bestormde en spelers van Go Ahead aanvielen. Mede hierdoor heeft de gemeente Doetinchem en de politie besloten om de wedstrijd van zondag  te gaan beschouwen als een risicowedstrijd in de hoogste categorie.

De beladen wedstrijd is zondag te volgen op Deventer Radio, waar Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt live verslag op zullen doen van de wedstrijd. Dit allemaal te volgen op 107.3 FM!

 

Foto: Han Balk

Geplaatst

donderdag 12 oktober 2017 | 12.13 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 13 oktober 2017 | 14.24 uur

Auteur

Milan Keskin