Start inschrijving huurwoningen Steenbrugge

Vanaf vrijdag 13 tot en met zondag 22 oktober 2017 kunnen woningzoekenden die bij Woonkeus Stedendriehoek staan ingeschreven, reageren op de eerste 57 huurwoningen in de nieuwbouwwijk Steenbrugge. Deze woningen worden nu gebouwd en zijn naar verwachting begin 2018 gereed. Woonbedrijf ieder1 realiseert in Steenbrugge in totaal 130 sociale huurwoningen.

Woonbedrijf ieder1 is gestart met de bouw van de eerste 57 eengezinswoningen in de wijk Steenbrugge. Omdat deze woningen begin volgend jaar klaar zijn, kunnen woningzoekenden nu al reageren als ze voor één van deze woningen in aanmerkingen willen komen. De woningen vallen in de categorie sociale huur en hebben een netto huurprijs van € 710,68 (prijspeil januari 2017).

Energiezuinig

De woningen zijn zeer energiezuinig en voorzien van zonnepanelen die terugleveren op de eigen meter. Steenbrugge wordt in zijn geheel een gasloze wijk, de warmtevoorziening wordt geregeld via stadsverwarming.

Variatie

De woningen die nu beschikbaar komen hebben een oppervlakte van circa 100m2. Ze zijn voorzien van een woonkamer, open keuken, drie slaapkamers, een badkamer en een eigen tuin en berging. Door variaties in de uitvoering van de voor- en zijgevels zijn vrijwel geen twee woningen hetzelfde. De kavelgrootte varieert tussen de ca. 120 m2 en 130 m2. Parkeren kan op een parkeerhof in de directe omgeving, waarbij parkeerplaatsen niet zijn toegewezen aan een specifiek adres.

Reageren en toewijzen

De eerste reactietermijn voor deze eerste 57 woningen eindigt op 22 oktober. Naar verwachting kunnen woningzoekenden zich begin 2018 inschrijven voor de woningen uit de tweede fase. De derde en laatste groep woningen is gepland voor oplevering in 2019. Inschrijven hiervoor kan naar verwachting vanaf eind 2018. Voor meer informatie www.woonkeus-stedendriehoek.nl Hier is ook informatie te vinden over aan welke voorwaarden woningzoekenden moeten voldoen om voor één van deze woningen in aanmerking te komen. Woningcorporaties moeten sinds enkele jaren woningen toewijzen volgens de regels van het passend toewijzen (Woningwet) om ervoor te zorgen dat huurders niet in te dure of goedkope woningen terechtkomen. Meer informatie over de nieuwbouwwijk Steenbrugge is te vinden op www.ieder1.nl en www.nieuwbouw-steenbrugge.nl

Geplaatst

donderdag 12 oktober 2017 | 10.03 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 12 oktober 2017 | 18.31 uur

Auteur

Milan Keskin