Vier mannen aangehouden voor overtreden opiumwetgeving

Een speciaal rechercheteam van politie Oost-Nederland is langere tijd bezig geweest met een onderzoek naar een crimineel netwerk dat ondermijnende activiteiten uitvoert.

Maandag 11 september zijn vier mannen aangehouden. De hoofdverdachte, een 30-jarige man uit Deventer, is door het arrestatieteam in een woning in Amsterdam aangehouden. Verder zijn een 35-jarige man in Deventer, een 31-jarige man in Zwolle en een 21-jarige man in Vorden aangehouden. Deze mannen zijn aangehouden, omdat ze verdacht worden van het overtreden van de Opiumwet, witwaspraktijken en het deelnemen aan een criminele organisatie. 

Maandag werden op acht verschillende locaties, zowel in Zwolle, Deventer als in Amsterdam, doorzoekingen gehouden in diverse panden. Inmiddels zijn er al goederen, zoals geld, attributen die gebruikt kunnen worden voor het inrichten van een hennepkwekerij en een vuurwapen aangetroffen.  Tijdens het  zoeken werd gebruik gemaakt van een speciale ‘geld’-speurhond. Tevens was er tijdens het zoeken in de gebouwen ondersteuning van medewerkers van defensie.

 


Trefwoorden: opiumwetgeving
Geplaatst

woensdag 13 september 2017 | 12.35 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 13 september 2017 | 14.41 uur

Auteur

Upload Website