Deventer Sociaal stelt vragen over Plus OV

De schoolvakantie is weer achter de rug. Voor het zoveelste jaar op rij werd Deventer Sociaal geconfronteerd met de problemen rondom het leerlingenvervoer in Deventer en omgeving.

Sinds er vanuit het Rijk is besloten dat het vervoer voor leerlingen aanbesteed moet worden, is het een jaarlijks terugkomende chaos. Vorig jaar heeft de fractie ook al aandacht gevraagd voor deze problematiek. Het college heeft destijds verbeteringen toegezegd om de problemen dit jaar voor te zijn. De raad ontving nog tijdens het zomerreces een mededeling waarin het college aangaf al het mogelijke te doen om de problemen op te lossen.

Ondanks de extra inzet van menskracht en middelen stonden er in de eerste week ruim 40 kinderen tevergeefs te wachten op vervoer naar school en nog dagelijks ontvangt de fractie meldingen van kinderen die niet worden opgehaald.

Plus OV is telefonisch zeer slecht bereikbaar, wachttijden van 60 minuten of meer zijn geen uitzondering. De fractie van Deventer Sociaal vindt het onbegrijpelijk dat men er ondanks alle ervaringen van de afgelopen jaren niet in slaagt om het leerlingenvervoer op orde te hebben bij de start van het nieuwe schooljaar.

De fractie heeft hierover vragen gesteld en voor 13 september een gesprek aangevraagd met de wethouder.


Trefwoorden: plus ov
Geplaatst

woensdag 13 september 2017 | 10.58 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 14 september 2017 | 12.23 uur

Auteur

Upload Website