Bouwactiviteiten 'Koningskerk' begonnen

Begin april 2016 heeft de samenwerkingsgemeente de voormalige Maria Koninginkerk aan de Mariënburgh- straat gekocht. Inmiddels heeft het kerkgebouw een nieuwe naam gekregen.

Na het raadplegen van de gemeenteleden is gekozen voor 'Koningskerk'. De bouwactiviteiten zijn recent begonnen. Het is de bedoeling deze eind december af te ronden. Het is voor de leden van de Samenwerkingsgemeente heel bijzonder om op 'eigen terrein' invulling te geven aan de start van het nieuwe seizoen. Er zijn op 16 september diverse activiteiten gepland, om 15.00 uur zal een gedenksteen worden gemetseld. Deze is bedoeld om het moment en proces van vernieuwbouw van de kerk en zalencomplex te markeren.

Het metselen zal worden gedaan door Wim van Wijk, één van de predikanten van de Samenwerkingsgemeente en Pieter Jan Gort, voorzitter van de bouwcommissie. Zoals in 1958 ook gebeurde, bij de bouw van de kerk, zal er een koker worden ingemetseld. 

Na het zingen van een aantal liederen die vanwege het thema 'Koning' van toepassing zijn, worden de festiviteiten van de startdag verder vervolgd. 

De Samenwerkingsgemeente bestaat sinds 1 januari 2009 en heeft ruim 1100 leden.


Trefwoorden: gedenksteen koningkerk
Geplaatst

woensdag 13 september 2017 | 10.36 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 14 september 2017 | 12.54 uur

Auteur

Upload Website