Leerlingen in beweging gezet tijdens Nationale Sportweek

Alle basisscholen in Deventer krijgen goaltjes aangeboden door Sportbedrijf Deventer en KonnecteD. Met deze ludieke actie verbinden de partijen sport en werkgelegenheid aan elkaar. De eerste goaltjes worden tijdens de Nationale Sportweek uitgereikt aan Het Palet.

De gezamenlijke actie van Sportbedrijf Deventer en KonnecteD komt voort uit de samenwerking binnen social community Deventer Scoort waarin beide organisaties samen optrokken om binnen hun netwerk zoveel mogelijk banen te scoren voor werkzoekenden met een afstand tot werk. Tijdens deze Nationale Sportweek sluiten de organisaties het seizoen van Deventer Scoort op ludieke wijze af met dit sportieve werkgelegenheidsproject. Immers worden alle goaltjes gemaakt door de medewerkers van Sallcon, onderdeel van KonnecteD.

Het goaltjesproject dient als blijvende opvolging van het Dames EK afgelopen zomer. “Het getoonde enthousiasme van kinderen willen we graag vasthouden door het aanbieden van deze goaltjes aan lokale basisscholen en speeltuinen”, vertelt initiatiefnemer Joost ten Bulte van Sportbedrijf Deventer. “Deventer moet vooral Speelstad blijven.

De Nationale Sportweek zien we dan ook als de perfecte start van het uitreiken van de honderden goaltjes.” Komende donderdag, 14 september, brengen directeuren Jeroen Kroese en Aschwin Lankwarden persoonlijk de eerste goaltjes naar basisschool Het Palet: een mooie toevoeging voor het net gerenoveerde schoolplein.

De goaltjes hebben een duurzaam karakter, want deze zijn gemaakt door medewerkers van Sallcon, onderdeel van KonnecteD. Froukje Witteveen: “Het is ontzettend mooi dat we hiermee werkgelegenheid creëren. Veel van onze collega’s komen uit Deventer en vinden het leuk om hiermee iets terug te kunnen doen voor de stad die volgend jaar 1250 jaar bestaat.” Jeroen Kroese, directeur van KonnecteD haakt hier op in: “Sport verbroedert. Jongens en meisjes samen lekker bewegen, fantastisch dat wij als KonnecteD daar een bijdrage aan mogen leveren.”


Trefwoorden: goaltjes
Geplaatst

woensdag 13 september 2017 | 09.56 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 14 september 2017 | 12.13 uur

Auteur

Upload Website