Celstraf voor Deventenaar na mishandelen moeder

Acht maanden achter de tralies. Dat is de straf die de Zwolse rechtbank een 41-jarige man heeft opgelegd voor het meermaals mishandelen van zijn moeder in Deventer.

De man moet zijn moeder daarnaast 350 euro schadevergoeding betalen. 
De rechtbank legde de Deventenaar ook een contactverbod op. Als de man zich daar niet aan houdt wordt hij steeds twee weken opgesloten. De bejaarde moeder meldde zich in de nacht van 2 april bij het politiebureau in Deventer. Ze zat onder de blauwe plekken en vertelde dat haar zoon haar mishandelde. Die was net ontslagen uit de gevangenis en had voor haar deur gestaan voor onderdak. Dat had ze uit angst niet durven weigeren. 

Vanaf dat moment had de man zijn moeder geslagen en geschopt en zelfs een van haar vingers gebroken. Hij dreigde ze allemaal te breken. Buren die de vrouw hoorden schreeuwen durfden geen alarm te slaan omdat ze doodsbang waren voor de gewelddadige man.  De veroordeelde man heeft een lang strafblad en is waarschijnlijk door psychiatrische problemen verslaafd aan drank en drug. De man werd al eens opgenomen, waarbij paranoïde schizofrenie werd vastgesteld. 
Hij zou ook nu behandeld moeten worden in een kliniek, maar dat weigert hij pertinent. Hij wil een goede vrouw vinden, naar Spanje verhuizen en nooit meer iets met zijn moeder te maken hebben. 

Bron: RTV Oost 


Trefwoorden: rechtbank contactverbod
Geplaatst

vrijdag 11 augustus 2017 | 10.40 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 11 augustus 2017 | 15.16 uur

Auteur

Caroline van den Enden