Echt Erik, hét platform voor de regionale popmuziek van Noordoost Nederland.

Vanaf 5 september is het radioprogramma Echt Erik ook te horen bij Drtv, de omroep van en voor de regio Deventer. Het programma, dat iedere week met enthousiasme wordt gemaakt in Winschoten, richt zich op popmuziek uit de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Friesland. Drtv is de tweede omroep in Overijssel die het programma gaat uitzenden. Vanaf dinsdag 5 september is Echt Erik iedere week te beluisteren tussen 21.00 en 23.00 uur.

Echt Erik begon zo’n tien jaar geleden bij Dollard Radio met één lokaal popnummer per uur. Tegenwoordig vult het programma ruim twee uur (plus een derde uur non-stop) met regionale popmuziek uit de vier Noordelijke provincies. Daarnaast speelt iedere week een band live in de radiosessions en besteed het programma veel aandacht aan lokale festivals, optredens, evenementen en popwedstrijden zoals de Pop Talent Award, de Kleine Prijs van Friesland en De IJssel Stroomt Over.

Met een crew bestaande uit vijf presentatoren en vier technici wordt het programma iedere zondag in wisselende samenstelling gemaakt. Vervolgens zenden ruim 12 lokalen en regionale zenders het programma uit in de week erna. Echt Erik is vanaf 5 september iedere dinsdagavond vanaf 21.00 te horen bij Deventer RTV.

Moeten we jouw muziek draaien of wil je met je band live in de uitzending komen spelen? Ga naar www.echterik.nl en neem contact op met het programma.

 

Deel van het Echt Erik-team v.l.n.r. Tom Kootstra, Harry Lawaaihok, Erik Glazenburg, Sander Post en Wouter van der Maden.

Foto: Jan Lenting

Geplaatst

vrijdag 11 augustus 2017 | 10.37 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 11 augustus 2017 | 13.11 uur

Auteur

Milan Keskin