“Gilligan In the afternoon”.

Vanaf donderdag 7 september iedere week tussen 3 en 5 in de middag exclusief bij Drtv, de omroep van en voor de regio Deventer "Gilligan in the afternoon"!

Dubliner Mark Gilligan woont sinds 1992 in Nederland. Hij is een bekend muzikant en was sinds 1999 de man achter het Deventer Ierse pub festival tot hij zijn bedrijf een paar jaar geleden verkocht. Sindsdien speelde hij met internationale artiesten zoals The Mahones & The Urban Voodoo Machine.

In 2003 werd Multiple Sclerosis bij hem geconstateerd. Toen de ziekte zich ontwikkelde, beroofde ze hem van zijn vermogen om zijn geliefde instrument de klarinet te bespelen en was het toeren hierdoor helaas ook verleden tijd. Mark piekerde er echter niet over om bij de pakken neer te zitten en afscheid te nemen van de muziekwereld en hij vond de oplossing: Vorig jaar begon hij met zijn maandelijkse clubavond 'Death Disco' bij het Burgerweeshuis en “draait” sindsdien clubavonden op prestigieuze locaties zoals Paradiso Amsterdam, het Klokgebouw maar ook in Londen en Ierland.

Gilligan is van jongs af aan opgegroeid met de wereld van Rock and Roll en heeft gespeeld met "heavyweights zoals Noel Redding (Jimi Hendrix Experience) aan Ronnie Drew (The Dubliners). Hij studeerde muziek aan de Universiteit van Rochester New York en studeerde af op het muzikale oevre van The Beatles. Hij verwijst dan ook naar zichzelf als een 'Beatleologist'.

Vanaf donderdagmiddag 7 september is Mark iedere week tussen 3 en 5 in de middag te horen met zijn programma “Gilligan In The Afternoon” , een sprankelende mix van rock and roll uit de jaren vijftig tot de dag van vandaag en nog heel veel meer.

Geplaatst

vrijdag 11 augustus 2017 | 10.31 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 12 augustus 2017 | 08.46 uur

Auteur

Milan Keskin