Deventer Op Stelten Award 2017 voor Spaanse theatermaker Joan Santecreu

Op donderdag 6 juli is tijdens de opening van de 21 editie van het festival ‘Deventer Op Stelten’ de jaarlijkse Award uitgereikt aan de Spaanse theatermaker Joan Santecreu.

De Award is hem uitgereikt door Hester Maij, Gedeputeerde van de Provincie Overijssel.

Joan Santecreu (1985) krijgt de Deventer Op Stelten Award 2017 vanwege zijn grote en bijzondere bijdrage aan het internationaal buitentheater, in het bijzonder theater en dans met gebruik van de theatervorm stelten. 

Hij richtte in 2014 de theatergroep Cia Maduixa op, in zijn woonplaats Sueca. Daar is hij ook artistiek directeur van het jaarlijkse theaterfestival MIM. Met Cia Maduixa maakt Joan Santecreu een aantal zeer aansprekende voorstellingen, waaronder de kindervoorstelling ‘DOT’ en de steltenvoorstelling ‘Tam Tam’ (in Deventer te zien in 2014). 
Vorig jaar ging zijn nieuwste voorstelling in première: de dansvoorstelling op stelten ‘Mulïer’. Hierin komen vijf danseressen op stelten tot een performance van internationaal topniveau.  De voorstelling is dan ook de openingsvoorstelling van het festival ‘Deventer Op Stelten’  en is van vrijdag 7 t/m zondag 9 juli zes keer te zien in de Boreeltuin. 
Inspiratie voor ‘Mulïer’ was voor Santecreu het festival ‘Deventer Op Stelten’ en haar publiek.  
Hij wilde een steltenvoorstelling maken die recht zou doen aan de kwaliteit van het festival en de bezoekers. Inmiddels is de voorstelling in Spanje al bekroond met de MAX Award, de hoogste onderscheiding op gebied van theater! 
  

  
  


Trefwoorden: 2017 stelten award
Geplaatst

vrijdag 07 juli 2017 | 09.19 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 07 juli 2017 | 10.24 uur

Auteur

Caroline van den Enden