NS-medewerkers staken maandagochtend op station Zwolle

Leden van FNV Spoor leggen maandagochtend tussen 05.00 uur en 09.00 uur het werk neer op de stations Zwolle en Den Haag Centraal. Hierdoor kan het zijn dat er vanaf deze stations minder of geen treinen rijden.

De actievoerende werknemers willen naar eigen zeggen dat NS weer meebiedt op de concessies voor regionale lijnen, stopt met de werkgelegenheid uit de regio’s te halen en de werkgelegenheid van de winkels en horeca op stations in eigen beheer houdt.   
Ook willen de NS-werknemers dat hun werkgever twee conducteurs inzet op alle dubbeldekkers, zo meldde de vakbond vrijdag. 
 
"Het is menens" 
Henri Janssen, bestuurder van FNV Spoor: "We zitten al anderhalf jaar tegenover de directie aan tafel en al anderhalf jaar is er geen enkele beweging bij NS. Dat de werknemers nu het werk neerleggen, betekent: het is menens." 
De NS betreurt dat medewerkers maandag actie gaan voeren. Het spoorbedrijf had gehoopt met FNV Spoor in gesprek te blijven. 
"We betreuren het dat ondanks eerdere verzoeken tot inhoudelijk overleg er nu toch voor acties is gekozen. We zagen en zien nog steeds voldoende aanknopingspunten om met de FNV in gesprek te blijven", aldus een woordvoerder van de NS. 
 
Hinder voorkomen 
Het spoorbedrijf vindt het vervelend dat de reizigers maandag hinder van de acties zullen ondervinden. "We zullen er alles aan doen om de hinder voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken onder meer met het verstrekken van reisinformatie." 
De NS herhaalde dat zijn nieuwe strategie zorgvuldig is gekozen en uitgevoerd wordt in goed overleg met medewerkers, medezeggenschap en vakbonden. 
 


Trefwoorden: treinvertraging staking
Geplaatst

vrijdag 16 juni 2017 | 16.11 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 16 juni 2017 | 17.53 uur

Auteur

Marcel van der Meer