Kruispunt Hanzeweg-Zutphenseweg lang weekend afgesloten

In het weekend na Hemelvaart van vrijdag 26 mei om 00.00 uur tot maandagochtend 29 mei om 06.00 uur is het kruispunt Hanzeweg-Zutphenseweg afgesloten voor al het verkeer. In dit lange weekend werkt de aannemer non-stop aan het kruispunt. Er zijn omleidingen vanaf de A1 en over de Snipperlingsdijk.

Het kruispunt wordt opnieuw ingericht. In de nieuwe situatie gaat het doorgaande verkeer vanaf de Zutphenseweg over de Hanzeweg. Het verkeer dat richting de sluis wil moet straks links afslaan.


Overlast beperken
De aannemer en gemeente steven er naar om de overlast tijdens de werkzaamheden te beperken. Daarom is er gekozen om dit werk tijdens het Hemelvaartweekend uit te voeren waarin dag en nacht wordt gewerkt. Hierdoor is de overlast beperkt.


Open dag
Op zaterdag 27 mei tussen 10.00 en 14.00 uur is er de gelegenheid een kijkje te nemen bij de werkzaamheden aan het kruispunt. De aannemer is aanwezig om uitleg te geven. Ook is op het werkterrein van BAM (naast Sligro) van alles te doen. Machines staan opgesteld en voor kinderen zijn er leuke activiteiten.
Ook de asfaltcentrale aan de Dordrechtweg draait het weekend op volle toeren en doet mee aan de open dag. Bezoekers krijgen een uniek kijkje in de wereld van het asfalt. Tussen het werkterrein van BAM en de asfaltcentrale rijdt een paardentram.


Verbreding Hanzeweg
De Hanzeweg heeft nu nog hoofdzakelijk 3 rijstroken tussen de Zutphenseweg en de Industrieweg. Er zijn veel uitritten, onduidelijke opgangen en veel oversteekbewegingen. De weg gaat van 3 naar 4 rijbanen (2 x 2) met aan beide zijden een parallelweg, met als doel:
• een goede bereikbaarheid van Deventer voor de middellange en lange termijn;
• verbetering van de doorstroming, comfort, bereikbaarheid en veiligheid voor fietsers;
• impuls voor investeerders in het gebied door een verbeterde uitstraling van de Hanzeweg;
• vermindering van de verkeersdruk rond de binnenstad.

Geplaatst

donderdag 18 mei 2017 | 13.21 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 24 mei 2017 | 13.03 uur

Auteur

Milan Keskin