Kabaaloptocht start carnavalsweekend Heuidarp

Op vrijdag 24 februari om 13:11 uur start het carnavalsweekend in het Heuidarp (Olst) traditioneel met de Kabaaloptocht voor de jeugd. Dit jaar vanaf het Holstohus, omdat de Willibrordschool vakantie viert.

Prinses Belle, haar Adjudante Feestbeest en de Beestenbende (Jeugdraad van Elf) trappen namens C.V. “Iesselzotten Olst” op luidruchtige wijze het carnaval af. Via de weekmarkt trekt de optocht naar residentie “De Heuibarg”, waar tot 15:00 uur de jonge carnavalisten hun feest vieren.

Nadat ’s avonds burgemeester Ton Strien op de Boskamp de sleutel van de gemeente heeft overgedragen aan de diverse Doorluchtige Hoogheden, barst ook voor de volwassenen om 21.30 uur  het feest los in de residentie van de Iesselzotten. Om elf over elf hijst Prins Adje de Eeuwige de Iesselzottenvlag in top, ten teken dat Olst voor een paar dagen Heuidarp heet. DJ-Tristan zorgt voor de juiste stemming tijdens de Après Key Party.

Waar voor de zotten en de narrinnen het weekend al één groot hoogtepunt is, daar is voor de buitenstaander vooral de optocht een hoogtepunt. Op zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur trekt de Heuidarper Optocht door het dorp. De start is bij het Holstohus, alwaar de loopgroepen en de individuele deelnemers (jong en oud) tussen 14.00 en 14.30 uur zich kunnen opgeven. De bonte stoet der zotten eindigt wederom bij residentie “De Heuibarg”. Rond 18.00 uur is de prijsuitreiking tijdens het grote Aankomstfeest. DJ-Wesley is de muzikale gangmaker deze middag.

Op zondagavond gaat Prins Adje de Eeuwige voor in het Zalige Zondag Zottenbal. Tijdens deze thema-avond wordt de Bittere Pil uitgereikt aan een persoon of organisatie die op bijzondere wijze Olst in het nieuws heeft gebracht in 2016. Het thema is deze avond “Winter Wonderland”. Ook op zondag verzorgt DJ-Wesley de muziek.

Op dinsdag vieren de Iesselzotten een Kleintje Carnaval met de bewoners van het Thomashuis. Aansluitend bezoeken zij het carnavalsfeest op de Willibrordschool.

Ook aan het carnavalsweekend komt weer een einde. Aswoensdag is de dag waarop de echte carnavalisten beginnen met matigen. In vroegere tijden, toen vlees duurder was dan vis, at men op deze dag vis. Die traditie duurt heden ten dage nog voort met het Haringhappen. In Sportcafé de Hooiberg – de residentie is dan alweer omgebouwd – is er gratis zure en zoute haring voor iedereen. Ook voor hen die geen lid zijn van de Iesselzotten.

Voor meer informatie over de Iesselzotten en hun programma kijkt u in de Geinkrant of op www.iesselzotten.nl.


 


Trefwoorden: heuidarp
Geplaatst

vrijdag 17 februari 2017 | 10.14 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 18 februari 2017 | 11.00 uur

Auteur

Caroline van den Enden