De Koning kijkt met vertrouwen uit naar vanavond

Go Ahead Eagles wacht vanavond de derde kraker op rij als het afreist naar Kerkrade. Tegen Roda JC kan de ploeg wederom een belangrijke slag slaan tegen een directe concurrent.

GEANALYSEERD
“Ondanks dat Roda JC in de winterstop maar liefst negen nieuwe spelers haalde onder bewind van een geldschieter, is de basisopstelling nauwelijks gewijzigd”, vertelde trainer Hans de Koning. Hij heeft de tegenstander van vanavond geanalyseerd en met zijn staf een plan getrokken om de huidige serie een goed vervolg te gaan geven.

PIJNTJES
De Deventerploeg heeft nu twee duels op rij gewonnen en reist vol vertrouwen af naar Limburg. De Koning kan in dat duel weer een beroep doen op Manu en Matsen, beiden zijn terug van een schorsing. Ook Locigno lijkt weer wedstrijdfit, concluderend uit de laatste  training lijkt hij de plek van Duits in te gaan vullen. Sander kampt de hele week al met pijntjes en lijkt niet topfit voor het treffen in Kerkrade.

BESNEEUWD
De Koning trainde tot aan donderdag op kunstgras in Eefde: “Niet zozeer omdat Roda daarop speelt, maar onze trainingsvelden waren besneeuwd en hard zodat goed trainen daar onmogelijk was”. Naast de lang geblesseerden David, Daemen en Lambooy lijkt ook Rexhepi niet bij de wedstrijdselectie te kunnen aansluiten. De nieuweling kampt met hamstringklachten vanuit het maandagavondduel met de reserves.

ENERGIEKE SPITS
“Om Hendriks kan ik nu niet meer heen”, beaamde De Koning. Het spel van de energieke spits was de afgelopen weken voldoende om het vertrouwen te krijgen waarmee de herstellende De Kogel zich in een rol van pinchhitter moet gaan schikken. De Rotterdamse oefenmeester lijkt met de volgende opstelling te gaan starten: Zwarthoed, Ritzmaier, Schenk, Fischer en Groenbast. Locigno, Chirivella en Crowley. Manu, Hendriks en Antonia.

PERSMOMENT
Door op deze link te klikken kunt u het persmoment terugkijken dat Deventer TV ddonderdagavond uitzond. Daarin sprak Erik van Luttikhuizen met trainer Hans de Koning over de winst op ADO afgelopen week en de weg naar de wedstrijd van vanavond. Dan speelt Go Ahead Eagles tegen Roda JC in jacht op een goede serie om van de laatste plek af te blijven. Die wedstrijd is live te volgen via Deventer Radio op 107.3 FM, via de stream, radiofm.nl, onlineluisteren.nl of @TuneIn.

De uitzending start om 19:00 uur met veel lokaal en regionaal sportnieuws en een voorbeschouwing. Vanaf 20:00 uur is het live verslag vanuit het stadion te horen, afgewisseld met het laatste sportnieuws. De uitzending duurt tot 22:00 uur.

 

Geplaatst

donderdag 16 februari 2017 | 14.00 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 17 februari 2017 | 12.09 uur

Auteur

Erik van Luttikhuizen