Stichting Wolkentheater zet zich in voor kinderen in het AZC

Honderden vluchtelingenkinderen in ons land hebben de hele zomer niets te doen. Stichting Wolkentheater gaat daar verandering in brengen met een feestelijk zomerfestival.

De karavaan trekt langs twintig asielzoekerscentra in Nederland met poppen, theater, workshops en muziek.  

Terwijl Nederlandse kinderen genieten van de zomervakantie, zal het Wolkentheater op 28 juli van 14.00 uur tot 17.00 uur ook vluchtelingenkinderen in Schalkhaar een zorgeloze en vreugdevolle dag bezorgen. Oprichter en directeur van de stichting Adrijan Rakic kwam zelf in 1993 als vluchteling uit voormalig Joegoslavië naar Nederland. Hij ervoer in die periode de helende kracht van theater. Ook was hij geraakt door de schrijnende leefomstandigheden van kinderen in asielzoekerscentra en hij besloot zich in te zetten voor deze kwetsbare groep. Inmiddels heeft Rakic een team van erkende theaterdocenten en enthousiaste vrijwilligers om zich heen verzameld om het zomerfestival te realiseren. 

Centraal staat een theatervoorstelling met een circusthema waarin alles kan, als je maar samenwerkt om elkaar een ster te maken. Een vrolijk thema dat alle kinderen aanspreekt. Voor en na de voorstelling geven we creatieve workshops waarbij kinderen actief betrokken worden bij het maken van theater of een kunstproject. Ook kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. Om de festivalvreugde compleet te maken is er de mogelijkheid om te genieten van allerlei hapjes uit alle windstreken. Om een zo breed mogelijk publiek te trekken zullen de festivalactiviteiten kosteloos toegankelijk zijn. "Omdat wij geloven dat álle kinderen recht hebben op een onbezorgde lach " is te lezen op de website van de theatergroep 

Het Wolkentheater streeft ernaar een brug te slaan tussen verschillende culturen. Niet alleen vluchtelingenkinderen zijn welkom op het zomerfestival, ook kinderen en hun families uit de buurt van het asielzoekerscentrum zijn van harte welkom. Op deze manier draagt het evenement bij aan een genuanceerd en positief beeld van vluchtelingenproblematiek in Nederland. 

Omdat de stichting niet structureel wordt gesubsidieerd is het Wolkentheater afhankelijk van donaties, sponsoring en crowdfunding. Er kunnen donaties gedaan worden vanaf 10 euro op www.voordekunst.nl. Meer informatie over de stichting en hun projecten is te vinden op www.wolkentheater.nl


Trefwoorden: wolkentheater
Geplaatst

vrijdag 24 juli 2015 | 09.45 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 24 juli 2015 | 10.49 uur

Auteur

Caroline van den Enden